Search This Blog
Categories
- Achar
- Appetizer
- Arabian
- B.B.Q
- Beef
- Biryani
- Biscuits
- Breakfast
- Burger
- Cake
- Chicken
- Chiness
- Chutney
- Cocktail
- Cookies
- Curry
- Cutlets
- Daal
- Dessert
- Dips
- Drink
- Egg
- Fast Food
- Fish
- Fruits
- Halwa
- Ice Cream
- Italian
- Juice
- Kabab
- Lentils
- Main Course
- Meetha
- Mutton
- Pasta
- Pickle
- Pizza
- Pudding
- Pulao
- Raita
- Ramzan Recipes
- Rice
- Rolls
- Roti/Nan/Paratha/Bread
- Salad
- Sandwich
- Sauce
- Seafood
- Shake
- Side Dish
- Snacks
- Soup
- Urdu Recipes
- Vegetables
- Yakhni
Hello Members!!!
Popular Posts
-
:اجزاء ماش کی دال۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔ ایک کپ مونگ کی دال۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔ 2/1کپ لہسن ۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔4جوے نمک۔۔۔۔۔۔۔۔۔ ایک چائے کا چمچہ بیکنگ ...
-
Ingredients: Almonds 1 cup Milk 1/2 cup and 3 cups Cantaloupe seeds 1Tbsp Black peppercorns 1/4 Tsp Dried Rose Petals 1Tsp Fennel seeds 1 p...
-
Ingredients: White flour 2 cup Yeast 1 to 1 ½ tsp Egg 1 Sugar 1 tsp Butter 1 cup Salt to taste For Filling: Dry fruits ½ cup S...
-
اجزا ایواپوربٹڈ ملک ایک کین کنڈینسڈ ملک تین چوتھائی کین (کریم چار سو گرام (پھینٹی ہوئی چاکلیٹ سوس آدھا کپ چاکلیٹ ایسنس آدھا...
-
اجزا مکھن چار اونس کاسٹر شوگر چار اونس انڈے کی زردی ایک عدد ونیلا ایسنس ایک چائے کا چمچ میدہ آٹھ اونس بیکنگ پاؤڈر ایک چائ...
-
Ingredients: Potatoes ½ kg ( peeled, boiled & mashed) Green chillies 3 Ginger 1 piece Garlic 1 tsp Salt 1 tsp All spice...
-
Ingredients Chicken 2 (with skin) White Pepper 1 tbsp Salt 4 tbsp and 1 tbsp forcoating Ginger garlic paste 1 tbsp Corn flour 1/2 c...
-
Ingredients: Baby potatoes 1 kg peeled and boiled Salt 1 tsp Khatai powder 1 tsp Roasted and crushed cumin 1 tsp All spice ½ tsp C...
-
اجزا (چکن ڈیڑھ کلو (چودہ ٹکڑے چھولے ایک پیالی تیل ایک پیالی (پیاز دو عدد (باریک کٹی ہوئی ٹماٹر تین عدد ہلدی ایک چائے کا...
-
اجزا چکن ایک کلو سرکہ چار کھانے کے چمچ (لال مرچ ایک کھانے کا چمچ ﴿پسی ہوئی (گرم مصالحہ ایک چائے کا چمچ ﴿پسا ہوا ادرک لہسن...
21 Feb 2016
Daal Makhani
Published :
03:18
Author :
Dastarkhwan
Ingredients
Whole black lentils 1 cup
Butter 3 tbsp
Medium onion 1 chopped
Green finger chilies 2 chopped
Garlic cloves 2 chppped
Salt to taste
Turmeric ½ tsp
Hot chili powder ¼ tsp
Red kidney beans 1 cup
Ginger 1 tsp
Garam masala 1 tsp
Milk 1 cup
Coriander leaves 1 hand full
Cooking Method
Soak the lentils and red beand in water overnight.
Boil both by adding 1 jug of water.
Cover and simmer for half an hour, until the lentils are tender.
In a pan, melt butter.
Add the onion, chilies, garlic and fry for 7 minutes, stirring occasionally.
Add the salt, turmeric, chili powder, half garam masala, and then add the lentils and remaining cooking water.
Mix and add the ginger.
Fry over a medium heat for 5 minutes, stirring occasionally, and simmer for 10 minutes.
Sprinkle over the garam masala and put the remaining butter on top.
Swirl in the milk and sprinkle over the coriander.
Serve with naan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Search Recipes
Translate
Labels
- Achar
- Appetizer
- Arabian
- B.B.Q
- Beef
- Biryani
- Biscuits
- Breakfast
- Burger
- Cake
- Chicken
- Chiness
- Chutney
- Cocktail
- Cookies
- Curry
- Cutlets
- Daal
- Dessert
- Dips
- Drink
- Egg
- Fast Food
- Fish
- Fruits
- Halwa
- Ice Cream
- Italian
- Juice
- Kabab
- Lentils
- Main Course
- Meetha
- Mutton
- Pasta
- Pickle
- Pizza
- Pudding
- Pulao
- Raita
- Ramzan Recipes
- Rice
- Rolls
- Roti/Nan/Paratha/Bread
- Salad
- Sandwich
- Sauce
- Seafood
- Shake
- Side Dish
- Snacks
- Soup
- Urdu Recipes
- Vegetables
- Yakhni
Pageviews
63,826
0 comments:
Post a Comment