Search This Blog
Archive
-
▼
2016
(251)
-
▼
March
(41)
- Watermelon Juice تربوز کا شربت
- Badami Kulfi بادامی قلفی
- Bean with Mince لوبیا قیمہ
- Chicken White Karahi چکن وائٹ کڑاہی
- Rasmalai
- Bihari Pulao
- Pizza Without Oven
- Fried Dhaka Chicken
- Rabri Kheer ربڑی کھیر
- Egg Ghotala انڈا گھوٹالا
- Beef Balchao بیف بالچاؤ
- Lauki Bahar لوکی بہار
- Fruit Yogurt Delight فروٹ یوگرٹ ڈیلائٹ
- Arizona Chicken آریزونا چکن
- Chocolate Marble Cake
- Chicken Tandoori Burger
- Hot And Spicy Reshmi Kabab Roll
- Tuscan Panini Sandwich
- Cumin Seed Cookies
- Chicken Nuggets
- Chocolate Brownies
- Spicy Paratha (Chatpata Paratha)
- Bar B.Q Spaghetti
- Strawberry Mousse
- Schezwan Sauce
- Tandoori Cutlets
- Stuffed Eggs (Haray Bharay Anday)
- Masalay Wali Bhindi
- Corn and Bean Salad
- Peri Bites
- Shahjahani Daal
- Creamy Orange Slush
- Crispy Chicken Broast
- Sabzi Kay Kofty (Vegetable Meatballs)
- Quetta Masala Gosht
- Arabian Kabsa
- Italian Meatballs
- Daal Palak
- Chicken Hareesa
- Mayo Chicken Croquettes
- Hot Peri Peri Sauce
-
▼
March
(41)
Categories
- Achar
- Appetizer
- Arabian
- B.B.Q
- Beef
- Biryani
- Biscuits
- Breakfast
- Burger
- Cake
- Chicken
- Chiness
- Chutney
- Cocktail
- Cookies
- Curry
- Cutlets
- Daal
- Dessert
- Dips
- Drink
- Egg
- Fast Food
- Fish
- Fruits
- Halwa
- Ice Cream
- Italian
- Juice
- Kabab
- Lentils
- Main Course
- Meetha
- Mutton
- Pasta
- Pickle
- Pizza
- Pudding
- Pulao
- Raita
- Ramzan Recipes
- Rice
- Rolls
- Roti/Nan/Paratha/Bread
- Salad
- Sandwich
- Sauce
- Seafood
- Shake
- Side Dish
- Snacks
- Soup
- Urdu Recipes
- Vegetables
- Yakhni
Hello Members!!!
Popular Posts
-
اجزا :ڈو کے لئے میدہ دو کپ آٹا ایک کپ نمک ایک چائے کا چمچ گھی یا تیل دو کھانے کے چمچ پانی ڈو بنانے کےلئے : فلنگ کے اج...
-
:اجزاء ماش کی دال۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔ ایک کپ مونگ کی دال۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔ 2/1کپ لہسن ۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔4جوے نمک۔۔۔۔۔۔۔۔۔ ایک چائے کا چمچہ بیکنگ ...
-
اجزا (آلو آدھا کلو (چھوٹے (پاپڑی چھ عدد (چورا کی ہوئی دال سیو ایک پیکٹ تیل ایک چوتھائی کپ کڑی پتے آٹھ سے دس عدد زیرہ ایک ...
-
اجزا دودھ 2 لیٹر کھویا 250 گرام چینی 1 کپ پسی الائچی 1 چٹکی عرق گلاب 1چائے کا چمچ پستہ(کرش) 4کھانے کے چمچ بادام(کرش) 4ک...
-
اجزا تربوز ایک کلو دودھ آدھا کلو لال شربت ایک کپ کریم آدھا کپ برف حسب ضرورت پودینہ گارنش کے لئے (بادام، پستے چار کھ...
-
اجزا کلیجی 1/2 کلو ٹماٹر (باریک کٹے) 2 عدد پیاز (باریک کٹا) 2 عدد ہری مرچ 4 عدد ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ دہی (پھنٹ...
-
Ingredients: White flour 2 cup Yeast 1 to 1 ½ tsp Egg 1 Sugar 1 tsp Butter 1 cup Salt to taste For Filling: Dry fruits ½ cup S...
-
:اجزاء میدہ ۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔250گرام نمک ۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔1چائے کا چمچہ تیل ۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔6کھانے کے چمچے چنے کی دال ۔۔۔۔۔۔۔۔آدھ کپ ...
-
اجزا چکن ایک کلو سرکہ چار کھانے کے چمچ (لال مرچ ایک کھانے کا چمچ ﴿پسی ہوئی (گرم مصالحہ ایک چائے کا چمچ ﴿پسا ہوا ادرک لہسن...
-
اجزا (چکن ڈیڑھ کلو (چودہ ٹکڑے چھولے ایک پیالی تیل ایک پیالی (پیاز دو عدد (باریک کٹی ہوئی ٹماٹر تین عدد ہلدی ایک چائے کا...
21 Mar 2016
Hot And Spicy Reshmi Kabab Roll
Published :
22:21
Author :
Dastarkhwan
Ingredients
Chicken mince 1/2 kg
All spice (heaped) 1 tsp
Roasted cumin powder 1 tsp
Green chillies (ground) 1 tsp
Salt (heaped) 1 tsp
Crushed red pepper 1 tbsp
Ginger garlic paste 1 tbsp
Corn flour 1 tbsp
White pepper 1/2 tsp
Desiccated coconut 3 tsp
Ghee (heaped) 2 tbsp
Almonds blanched and ground (heaped) 2 tbsp
Roasted coriander (crushed) 1 1/2 tsp
For Chutney:
Yogurt 1 cup
Green chilli (ground) 1 tsp
Chat masala 1 tsp
Red chilli powder 1/2 tsp
Salt 1/4 tsp
For Paratha:
Flour 2 1/2 cup
Oil 1 tbsp
Salt 1/2 tsp
Water to knead
Paste to apply inside Paratha
Egg white 1
Ghee (melted) 2 tbsp
Flour 2 tbsp
Cooking Method
For Reshmi Kabab: Marinate chicken mince with ground almonds and coconut paste, all spice, roasted cumin powder, crushed red pepper, white pepper, salt, roasted crushed coriander, ground green chillies, ginger garlic paste, ghee and corn flour.
Mix very well, put on skewers, BBQ or bake for 20 minutes on 180 degree C.
Put it in a pan with a burning coal, drop some oil and cover for 1 minute and use in parathas.
For Chutney: Whisk yogurt, add in chilli powder, chat masala, salt and ground green chillies, serve with Roll.
For Roll Paratha: Make 8 balls of the dough, roll each to a saucer size plate.
Spread with prepared paste, roll into a coil and again roll paratha to a quarter plate size.
Shallow fry in frying pan.
Fill each paratha with 1 reshami kabab and prepared chutney.
Roll and serve immediately.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Search Recipes
Translate
Labels
- Achar
- Appetizer
- Arabian
- B.B.Q
- Beef
- Biryani
- Biscuits
- Breakfast
- Burger
- Cake
- Chicken
- Chiness
- Chutney
- Cocktail
- Cookies
- Curry
- Cutlets
- Daal
- Dessert
- Dips
- Drink
- Egg
- Fast Food
- Fish
- Fruits
- Halwa
- Ice Cream
- Italian
- Juice
- Kabab
- Lentils
- Main Course
- Meetha
- Mutton
- Pasta
- Pickle
- Pizza
- Pudding
- Pulao
- Raita
- Ramzan Recipes
- Rice
- Rolls
- Roti/Nan/Paratha/Bread
- Salad
- Sandwich
- Sauce
- Seafood
- Shake
- Side Dish
- Snacks
- Soup
- Urdu Recipes
- Vegetables
- Yakhni
0 comments:
Post a Comment