Search This Blog
Archive
-
▼
2016
(251)
-
▼
April
(31)
- Brownie Fudge Ice Cream براؤنی فج آئس کریم
- Spicy Eggplant Raita بینگن کا مصالحے والا رائتہ
- Zafrani Biryani زعفرانی بریانی
- Chicken and Rice Kababs
- Barfi Aur Cake ka Meetha
- Smoked Onion and Tomato Raita
- Chinioti Biryani
- Fajita Wrapped فجیتا ریپڈ
- Tarbooz Ka Sharbat تربوز کا شربت
- Balu Shahi بالو شاہی
- Mince Curry Puffs منس کری پفس
- Stuffed Chillies
- Mix Fried Lentils
- Bhindi Gosht
- Gulab Ki Lassi گلاب کی لسی
- Coconut Vermicelli Balls کوکونٹ سویاں بالز
- Crispy Palak Raita کرسپی پالک رائتہ
- Shadi Biryani شادی بریانی
- Zinger Burger زنگر برگر
- Watermelon Yogurt Ice
- BBQ Keema
- Garlic Mayo Wings
- Gulab Jamun گلاب جامن
- Special Korma اسپیشل قورمہ
- Achari Karela اچاری کریلا
- Coffee Sundae
- Chicken Manchurian
- Egg Fried Rice
- Cream Cheese Brownies Square
- Khatta Loki ka Dalcha
- Rajhistani Qeema
-
▼
April
(31)
Categories
- Achar
- Appetizer
- Arabian
- B.B.Q
- Beef
- Biryani
- Biscuits
- Breakfast
- Burger
- Cake
- Chicken
- Chiness
- Chutney
- Cocktail
- Cookies
- Curry
- Cutlets
- Daal
- Dessert
- Dips
- Drink
- Egg
- Fast Food
- Fish
- Fruits
- Halwa
- Ice Cream
- Italian
- Juice
- Kabab
- Lentils
- Main Course
- Meetha
- Mutton
- Pasta
- Pickle
- Pizza
- Pudding
- Pulao
- Raita
- Ramzan Recipes
- Rice
- Rolls
- Roti/Nan/Paratha/Bread
- Salad
- Sandwich
- Sauce
- Seafood
- Shake
- Side Dish
- Snacks
- Soup
- Urdu Recipes
- Vegetables
- Yakhni
Hello Members!!!
Popular Posts
-
:اجزاء ماش کی دال۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔ ایک کپ مونگ کی دال۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔ 2/1کپ لہسن ۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔4جوے نمک۔۔۔۔۔۔۔۔۔ ایک چائے کا چمچہ بیکنگ ...
-
اجزا :ڈو کے لئے میدہ دو کپ آٹا ایک کپ نمک ایک چائے کا چمچ گھی یا تیل دو کھانے کے چمچ پانی ڈو بنانے کےلئے : فلنگ کے اج...
-
اجزا کلیجی 1/2 کلو ٹماٹر (باریک کٹے) 2 عدد پیاز (باریک کٹا) 2 عدد ہری مرچ 4 عدد ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ دہی (پھنٹ...
-
اجزا (آلو آدھا کلو (چھوٹے (پاپڑی چھ عدد (چورا کی ہوئی دال سیو ایک پیکٹ تیل ایک چوتھائی کپ کڑی پتے آٹھ سے دس عدد زیرہ ایک ...
-
Ingredients: White flour 2 cup Yeast 1 to 1 ½ tsp Egg 1 Sugar 1 tsp Butter 1 cup Salt to taste For Filling: Dry fruits ½ cup S...
-
اجزا دودھ 2 لیٹر کھویا 250 گرام چینی 1 کپ پسی الائچی 1 چٹکی عرق گلاب 1چائے کا چمچ پستہ(کرش) 4کھانے کے چمچ بادام(کرش) 4ک...
-
:اجزاء میدہ ۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔250گرام نمک ۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔1چائے کا چمچہ تیل ۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔۔6کھانے کے چمچے چنے کی دال ۔۔۔۔۔۔۔۔آدھ کپ ...
-
اجزا تربوز ایک کلو دودھ آدھا کلو لال شربت ایک کپ کریم آدھا کپ برف حسب ضرورت پودینہ گارنش کے لئے (بادام، پستے چار کھ...
-
اجزا چکن ایک کلو سرکہ چار کھانے کے چمچ (لال مرچ ایک کھانے کا چمچ ﴿پسی ہوئی (گرم مصالحہ ایک چائے کا چمچ ﴿پسا ہوا ادرک لہسن...
-
اجزا تازہ لیموں کا رس دو کپ چینی ایک کلو پانی ایک لیٹر لیمن ایسنس ایک چائے کا چمچ ترکیب ایک پیالے میں لیموں کا رس نکا...
17 Apr 2016
Coffee Sundae
Published :
07:31
Author :
Dastarkhwan
Ingredients
Brownie or chocolate cake squares 4-6
Sugar 1 cup & 1 tbsp
Water 1/2 cup
Unsalted roasted peanuts 1 cup
Cinnamon 1/2 tsp
Salt 1 tsp
Coffee 2 tbsp
Hot water 1-1/2 tsp
Sweetened condensed milk 3/4 cup
Cream 1/2 cup
Vanilla or coffee ice cream 2 cups
Chocolate sauce ¼ cup (to drizzle)
Cooking Method
In a pan, combine 1 cup sugar with the water and bring to a boil. Cook over moderately high heat, undisturbed, until caramel forms, about 12 minutes.
Remove the saucepan from the heat and stir in the roasted peanuts, cinnamon and salt until the peanuts are evenly coated.
Scrape the caramel mixture onto a greased tin and spread in an even layer. Let stand until the brittle is hardened, about 20 minutes.
Break off 4 medium-size pieces of peanut brittle. Place the remaining brittle in a resealable plastic bag and roll with a rolling pin to crush the brittle into small pieces.
Dissolve instant coffee in 1-1/2 tsp hot water. In a medium bowl, whisk the sweetened condensed milk with the dissolved instant coffee.
In another bowl, using an electric mixer, beat the cream with the remaining 1 tablespoon of sugar until softly whipped.
Just before serving, put the chocolate cake pieces or brownie squares in individual bowls. Scoop the ice cream over and drizzle with the milky coffee.
Sprinkle with the crushed peanut brittle and top with a generous dollop of whipped cream. Drizzle little chocolate sauce.
Garnish with the reserved pieces of peanut brittle and serve at once.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Search Recipes
Translate
Labels
- Achar
- Appetizer
- Arabian
- B.B.Q
- Beef
- Biryani
- Biscuits
- Breakfast
- Burger
- Cake
- Chicken
- Chiness
- Chutney
- Cocktail
- Cookies
- Curry
- Cutlets
- Daal
- Dessert
- Dips
- Drink
- Egg
- Fast Food
- Fish
- Fruits
- Halwa
- Ice Cream
- Italian
- Juice
- Kabab
- Lentils
- Main Course
- Meetha
- Mutton
- Pasta
- Pickle
- Pizza
- Pudding
- Pulao
- Raita
- Ramzan Recipes
- Rice
- Rolls
- Roti/Nan/Paratha/Bread
- Salad
- Sandwich
- Sauce
- Seafood
- Shake
- Side Dish
- Snacks
- Soup
- Urdu Recipes
- Vegetables
- Yakhni
0 comments:
Post a Comment